Maddannelse med lokale rødder

Firkløver skolen er en del af af projektet Maddannelse med lokale rødder, i et samarbejde med yderligere to skoler i Lejre Kommune og Professionshøjskolen Absalon.

Vi skal bidrage til at udvikle læremidler og undervisningsforløb til styrkelse af fagligheden og elevmotivationen i faget madkundskab. Fokus vil være på besøg hos lokale fødevareproducenter, udvikling af skolehavekonceptet og det fælles måltid i skolen.

Projektet arbejder case-orienteret og eksemplarisk for at opmuntre til en konkret udvikling af faget madkundskab i Lejre Kommune, men skal samtidig bidrage til udviklingen af læremateriale og didaktiske forløb:

• Læremidler/guide til samarbejde med lokale fødevareproducenter og måltidsproducenter rettet mod udvalgte fødevarer og baseret på årstider og skolernes årshjul

• Udvikling af og læremidler om skolehavekonceptet tilpasset rammebetingelser og årshjul

• 65 besøg med skoleklasser hos lokale fødevare- og måltids producenter i Lejre Kommune

• Case-beskrivelse af organisering, fælles rum og sociale rammer for måltidsfællesskaber

Hvad er maddannelse?
Maddannelse er når eleverne bliver i stand til at træffe bevidste valg, når de skal lave mad og spise, og hvor eleverne lærer om økologi, råvarer, smag, måltidet, sund mad, anretning og værtskab.