Sund kost på Firkløverskolen

Den daglige kost i skole og SFO er primært sund, økologisk og varieret. Ved særlige lejligheder såsom fastelavn, jul m.m. tilstræbes sundt slik og saft. Ved afholdelse af børnenes fødselsdag kan der være kage, slik, hjemmebagte boller eller lignende. Usunde madvarer, såsom kage, slik og lignende kan efter en pædagogisk vurdering benyttes som en motivationsfaktor for enkelte af vores elever.  Vi vil tale med eleverne om sunde madvaner, da vi på den måde forhåbentlig er med til at forebygge senere alvorlige livsstilssygdomme. Der er flere, der benytter sig af at lave div. retter i køkkenet for at give eleverne mulighed for at smage på alternativer. Det, der tilbydes i skole og SFO, er med udgangspunkt i de 8 kostråd.
Skoletiden

I undervisningsdelen laves der forskellige projekter, hvor der diskuteres sundhed på mange planer, så vi kan præge elevernes madvaner i retning af sund kost med mange grøntsager, frugter, et afbalanceret fedt og saltindhold og et begrænset sukkerindhold.

De ældste klasser modtager hjemkundskabsundervisning, hvor sundhed indgår som en del af undervisningen. Der laves fælles buffet eller f.eks. fælles frokost ved særlige lejligheder; jul, påske, efterårsfest etc. Børnene inddrages så vidt muligt i tilberedelse af de respektive måltider, hjælper med borddækning og oprydning m.m.
SFO-tiden

Der er mulighed for at få morgenmad fra kl. 7:30, hvor vi serverer f.eks. havregryn, boller eller knækbrød med ost og marmelade. Yderligere er der mulighed for eftermiddagsfrugt kl. ca. 15:30. Vi arbejder også her med at følge en fast struktur, så eleverne ved, hvad dagen indeholder.

Maden tilberedes i køkkenet i Annekset og i afdeling B, og i det omfang det er muligt, inddrages de elever, der har lyst. I SFO'en serveres kun groft knækbrød, pasta, boller, pizzabund mm. I kagerne bruger vi, hvis det er muligt, groft mel. Vi udarbejder en kostplan for en måned af gangen.
Madpakker

Eleverne medbringer selv mad til frokost og evt. en lille mad til frikvarteret kl. 9.30. Set i lyset af Lejre Kommunes visioner og Firkløverskolens kostpolitik, opfordrer vi til, at eleverne medbringer sunde madpakker og eventuelle drikkevarer. Det vil derfor være yderst sjældent, at der hjemmefra medbringes kiks, kager, juice etc. Som elev på Firkløverskolen ved man, hvad der er sundt og ernæringsmæssigt korrekt, og skolen forventer derfor, at forældrene bakker op om skolens kostpolitik og dermed fortsætter den gode og sunde påvirkning af elevernes madvaner. På den måde sikrer vi elever med et stabilt blodsukker og den rette mængde af energi, så de med stort udbytte klarer en hel skoledag.